Jongeren en rouw

Op deze pagina vind je met name site over rouw bij jongeren en jong volwassenen.

In de Wolken richt zich op verliessituaties die ontstaan door het overlijden van een belangrijke ander. Er worden brochures, boeken en andere materialen ontwikkeld voor rouwenden. Hoewel In de Wolken zich richt op alle rouwenden is zij met name gespecialiseerd in rouwende kinderen en jongeren.

Informatie over rouw bij volwassen broers en zussen.

Website van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers in Heeze waar het verzorgen van de uitvaart gepaard gaat met veel aandacht voor kinderen en jongeren.

Een website waar kinderen tot 18 jaar hun herinneringen aan een overledene kwijt kunnen.

Website over suïcide, suïcidepreventie en wetenschappelijk onderzoek naar suïcide.

Het Joyce Tol Fonds heeft tot doel de kwaliteit van leven te bevorderen van mensen die geconfronteerd worden met een crisis of met verlies.

Voor kinderen en jongeren die leven met een ouder met kanker.

Bouw samen met familie, vrienden, bekenden en onbekenden aan een rijke gedenkplaats voor jouw dierbare, waar je steun vindt in elkaars verhalen, herinneringen en beelden. Upload filmfragmenten, foto’s, voeg muziek toe en nodig al je vrienden uit hetzelfde te doen. Houd de herinnering levend.

Deze site wordt beheerd door de Stichting Uitvaart op Internet. Met deze site probeert de Stichting tegemoet te komen aan een toenemende vraag naar informatie over rouw en allerlei aspecten die daar mee te maken hebben. Middels de link op de linkerpagina kunt u kiezen uit een veelheid aan informatie.

Een interactieve site over  verlies en rouw, leven en dood voor en door jongeren uit verschillende  culturen. Op deze website staan verhalen, gedichten, foto’s, filmpjes, tips en  columns, die door jongeren zelf zijn geplaatst. Ook zijn er bijzondere items,
zoals de “Wensboom” en de “Droomdoos”.

Voor iedereen die op jonge  leeftijd een ouder verloren heeft.

Voor kinderen en jongeren  die beide ouders hebben verloren.

Aandacht voor verlies en rouw vindt u op https://www.uitvaartverzekering.nl/onderwerpen/weeswijzer

Fuertes pérdidas      –         Sterker door verlies