Op 9 juni 2011 startte Akke Verhoeven haar uitvaartbedrijf in het vertrouwen dat er behoefte was aan persoonlijke uitvaartbegeleiding. Dit vertrouwen bleek geheel terecht. Het uitvaartbedrijf is in de loop van de jaren een begrip geworden in Holten en omliggende plaatsen. Iets waar Akke heel dankbaar voor is.
Het is bijna niet voor te stellen maar Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding ‘vierde’ op 9 december jl. haar 12½ jarig jubileum.
“Nu ik twaalf en een half jaar dit mooie werk heb mogen doen, kijk ik niet alleen terug maar ook vooruit” zegt Akke. “Ga ik door en hoelang dan? Ik doe dit werk nog altijd met evenveel liefde en passie als toen ik begon en ik heb nog volop energie om me in te zetten voor families die mij vragen hen te begeleiden bij het afscheid nemen van een dierbare.
Toch komt er, nu de pensioengerechtigde leeftijd volgend jaar aan de orde komt een gedachte naar boven dat het mooi zou zijn om wat meer tijd te hebben voor mijn naaste omgeving. En dan zeg ik bewust niet, voor mezelf, want dit bedrijf, dit werk, bén ik zelf.

Hoe mooi is het om dan van mijn dochter Lia Agteres-Verhoeven en van Sandra Aanstoot-Hofman te horen dat zij gegrepen zijn door dit vak en dat ze te kennen geven het werk van uitvaartbegeleider op te willen pakken. Deze twee jonge vrouwen gaan het vak leren en de komende tijd ga ik hen daarbij begeleiden. Tegelijkertijd blijf ik zelf beschikbaar om uitvaarten te verzorgen. Ze lopen nu warm, zal ik maar zeggen. Ik ga ervan uit dat ik in de loop van het volgende jaar het stokje kan doorgeven aan de volgende generatie, ik heb daar veel vertrouwen in”.
“Als ik terugkijk op de afgelopen twaalf en een half jaar dan is dat met ongelooflijk veel voldoening en ben ik veel dank verschuldigd aan al die families die vertrouwen hadden in mij en mijn team, Ina, Ans en Marian. Daar kan ik niet genoeg woorden voor vinden”.

Foto: Emmy Warrink
Locatie: Bistro de Holterberg